Közélet

2007.03.28. 13:08

Eltüntetné a távhő alapdíját az MDF

Átalakítaná a távfűtés díjrendszerét a szolnoki MDF. Fehér Márta a párt szakértője szerdai sajtótájékoztatója szerint ugyanis a jelenlegi igazságtalan.

SZOLJON

A számla a hődíjból és az alapdíjból tevődik össze. Az alapdíj egy a lakás nagysága alapján meghatározott állandó ősszeg, amit mindig fizetni kell. Így a takarékoskodni akarók hiába húzzák le fűtést, az a számlában alig érződik. Az alapdíj ráadásul az éves fűtési költségnek körülbelül fele. Az MDF ezért javasolja, hogy más városokhoz hasonlóan Szolnokon is egymutatós díjképzést vezessenek be.

Ezzel érezhető megtakarítást tudnának elérni a távfűtött lakásokban élők. Mivel az árak megállapításába a város beleszólhat, így az önkormányzaton múlik segít-e a lakosoknak a számlák csökkentésében. Másik megoldás, ha a társasházak leválva a távhőrendszerről saját gázkazánt építenek be. Ehhez állami támogatás és kedvezményes hitel is igényelhető.

A párt önkormányzati képviselője, dr. Somodi László a pénteki közgyűlésen napirend előtti kérdésben várja a városvezetés válaszát arra, hogy a milyen módon próbálják csökkenteni a távfűtési költségeket. Ám arra is készek, hogy javaslataikat indítványként is benyújtsák a képviselő-testületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!