Közélet

2007.03.28. 15:45

A szolnoki Ho-ho-ho horgász

Horgászbottal a kezében született — állítja magáról a szolnoki Kinizsi Horgászegyesület legsikeresebb tagja. Ebben talán lehet is némi igazság, hiszen Tibor a megyeszékhely egyik legismertebb pecás famíliája, a Szénási család tagja.

SZOLJON

Így nem csoda, hogy a vízparton érzi igazán otthon magát. Vonzalmát e közeg iránt a tavak és folyók lakói is értékelik. Bár igazán kapitális, rekordlistára kívánkozó halat még nem zsákmányolt, azért van mivel büszkélkednie. Harcsából például 32 kilós, pontyból tizenkét kiló feletti az egyéni csúcsa. Legnagyobb csukáit — öt és hét kilósak voltak — pedig éppen idén február elején fogta a Zagyván. Emellett némi testvéri segédlettel már hét éve vesz részt rendszeresen egyesülete háziversenyein. Nem kis kihívások ezek, hiszen a több mint félezres létszámú klub hetven-száz tagjával kell ilyenkor megmérkőznie.

Köztük igazi profikkal is. Szénási Tibor azonban rendszerint nem tartja tiszteletben a „rangsort”. Különösen, ha törpeharcsás pályán nyílik lehetősége bizonyítani. Ebben a műfajban ugyanis szinte verhetetlen. Előfordult már, hogy egy-egy háromórás forduló alatt tíz kilónyit csalt horogra a tüskés ragadozókból. Össze is szurkálták a kezét rendesen, ám ő saját bevallása szerint már-már fanatikusan küzd, úgyhogy még az sem zavarja, ha több sebből vérzik. A végeredmény ráadásul őt igazolja, hiszen 2001 után a tavalyi helyezéseinek jutalmaként idén is nála „pihen” a Kinizsi HE. legjobbjának járó vándorserleg. Igaz, csak egy évig. Ám titkos álma, hogy teljesítménye alapján egyszer örökre megtarthassa...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!