Hírek

2007.03.29. 17:04

Új tolvajtrükk: műteni kell a balesetet szenvedett rokont

A fizetős kórházi műtét történetével csaptak be egy várpalotai házaspárt szerdán

BAMA

A fizetős kórházi műtét történetével csaptak be egy várpalotai házaspárt szerdán. A gépkocsival késő délelőtt érkező tolvajok az utcán szólították meg áldozataikat: azt mondták, rokonuk balesetet szenvedett és sürgősen szükségük lenne magyar pénzre.

Az idős férfi kilencvenezer forintot adott át nekik. Egy balatonfűzfői idős férfit még haza is vittek, ahol a csalók 180 ezer forintot vettek át tőle. Fűzfőn még arra is volt gondjuk, hogy a távolabb lévő bűntársuk felhívja őket és mintha a kórházból jelentkezne, elmondta, rokonuknak nemcsak a lába tört el, hanem fejsérülése miatt kómában fekszik, és a műtét 200 ezer forintba kerül. A fűzfői és a várpalotai áldozatoknak is azt mondták, hogy egy órán belül visszaadják neki a pénzt, addig is náluk hagyják irataikat egy kis autóstáskában. A sértettek kis idő múlva gyanút fogtak, kinyitották a táskákat, de iratok helyett csak papírzsebkendőt találtak bennük.

A rendőrök szerint nem kizárt, hogy a fehér gépkocsival közlekedő, negyven év körüli, kreol bőrű, rövid barna hajú, erős testalkatú, fekete öltönyös férfi egy vagy két középkorú szőke nő társaságában másutt is megszólítja az idősebb járókelőket és a szerdai lopáshoz hasonló trükkel igyekeznek pénzt szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!