Hírek

2007.03.30. 19:25

Vereséget szenvedtünk a bronzcsatában

Noha női pólócsapatunk is a világbajnoki döntőről álmodott, de „csak” a bronzéremért szállhatott vízbe Oroszország legjobbja ellen.

Stanga István

Magyarország: Horváth P. (k), Tomaskovics, Bujka, Benkő, Stieber, Takács, Györe, Zantleitner, Brávik F., Pelle, Valkai Á., Primász, Brávik H. (k) Szövetségi kapitány: Godova Gábor

Oroszország: Voroncova (k), Sepelina, Zubacseva, Konuk,  Vliegzsanyina, Glzsina, Pantyulina, Szoboleva, Rizsova-Alejnyicseva,  Fomicseva, Szmurova, Zubkova, Kovtunovszkaja (k) Szövetségi kapitány: Alexander Klejmenov

Játékvezetők: Stampalja (horvát), Brguljan (montenegrói)

Gólszerzők: Primász (2), Stieber (3), Brávik F., Takács, Tomaskovics, ill. Sepelina (3), Zubacseva, Alejnyicseva (2), Konuk, Fomicseva, Pantyulina

Gólok/emberelőnyök: 2/11, ill. 3/8

Gólok/ötméteresek: 1/2, ill. 0/1

1. negyed: A ráúszás után mi hozzuk el a labdát, de hamar elveszítjük. Máris emberhátrányba kerülünk, de kivédekeztük, az ellentámadásból pedig Primász lő gólt, 1-1. Sajnos, Sepelina rögtön egyenlít, 1-1 Kontrafault ellenünk, de Horváth véd egy orosz lövést, mi támadhatunk. Megint nem tudunk mit kezdeni, szerencsére az oroszok sem. Most mindkét oldalon nagy a kapkodás. Egy orosz ejtést könnyedén húz le a kapusunk. Mi kerülünk emberelőnybe, de nem tudjuk kihasználja. Újabb kiállítás, s ezt már Stieber nem hibázza el, 2-1. Most az oroszok játszhatnak fórban, de először a kapufára bombáznak, majd fölé. Valkait küldik ki a bírók a medencéből, de az oroszok ezúttal is hibáznak. Horváth Patrícia fog meg egy lövést, a túloldalon orosz kollégája is szép véd. Kontrafault, ismét miénk a labda, de hamar elveszítjük. Stieber kiállítását azonnal kihasználják, 2-2. Mi kerülünk emberelőnybe, de közben vége a negyednek.

2. negyed: Elhozzuk a labdát, előnyben támadhatunk. Hiába, nem lövünk gólt, de a túloldalon az oroszok sem. Megint nem jó a támadásunk, az ellenfél viszont gólt lő Alejnyicseva révén, 2-3. Mi megint nem nem lövünk gólt, az oroszok igen, 2-4. Végre... Kettős emberelőnybe kerülünk, amit Primász  ki is használ, 3-4. Az oroszok is kapnak egy emberelőnyt, újra kettő a különbség, 3-5. Az oroszok nem végeztek el egy szabaddobást, megszerezzük a labdát, s Brávik F. szép gólt lő, 4-5. Megint kettővel vezetnek az oroszok, Sepelina lőtt nagy gólt, 4-6. Ötmétereshez jutunk, de Pelle Anikó kihagyja. Orosz emberelőny, de megszerezzük a labdát. Takács jókora gólt lő, 5-6. Megint mi jövünk, mert kontrát fújnak az oroszok ellen. Sajnos, nem tudunk egyenlíteni, de az oroszok is hibáznak. Megint ötmétereshez jutunk, s Tomaskovics egyenlít, 6-6. Vége a negyednek.

3. negyed: Elhozzuk a labdát, sőt, emberelőnybe kerülünk. Sajnos, kihagyjuk. Az oroszok ellőnek egy labdát, de a mi támadásunk sem jó. Horvát Patrícia megint véd, de az oroszok emberfórba kerülnek, amit kivédekezünk. Újra csak eredménytelenül támadunk, s újra orosz emberelőny, de megszerezzük a labdát. Voroncova nagyot véd. Kontrafault, mi jöhetünk, de fölé lőjük a labdát. Orosz gól sincs a túloldalon, mert Horváth szépen véd. Kontra ellenünk, de ismételten jól védekezünk, viszont Tomaskovics kapu mellé lő. A védekezésünk újra jó, csak gólt kellene már lőni. Nem lövünk, Alejnyicseva viszont igen, 6-7. A túloldalon nem tudunk válaszolni, s máris kettővel vezetnek az oroszok, 6-8. Emberelőnybe kerülünk, sőt, kettősbe...  Hiába, képtelenek vagyunk gólt lőni ebben a negyedben.

4. negyed: Elhozzuk a labdát, s rögtön emberfórba kerülünk, Stieber végre kihasznála, 7-8. Az oroszok elhibázzák a támadásukat, de Primász lövését is védi Voroncova. A túloldalon letelik az orosz támadóidő, s megint emberelőnybe kerülünk. Most nem tudunk mit kezdeni ezzel. Kontrafault, újra magyar támadás, de nekünk is lejár a támadóidőnk. Alejnyicseva mellé lő, ellenünk viszont kontrát fújnak. Ötméteres az oroszok javára, de Alejnyicseva kihagyja. Kiállítás a túloldalon, Godova Gábor időt kér. Előnyben támadhatunk, de eltotojázzuk. Most az oroszok kapnak egy fórt, ha belövik, elúszni látszik a bronzérem. Belövik, 7-9. Előnyben vagyunk, de elhibázzuk. Innen már csak a csoda segíthet. A csoda fele megvan, Stieber lő gólt, 8-9. Egy perc van hátra, orosz emberelőny. Kihagyják, 40 másodperc van hátra, abból 30 a miénk, Godova Gábor időt kér. Sajnos, nem sikerült gólt lőni, vége, az oroszoké a bronzérem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!