Hírek

2007.04.02. 17:10

Az új román kormánynak is tagja az RMDSZ

BAMA

Továbbra is kormányon marad az RMDSZ, a szervezet ráadásul újabb miniszteri széket kapott a Tariceanu-kabinetben. A román miniszterelnök tegnap mutatta be a kormányátalakítás utáni névsort. Az új kormányból kimaradt a Demokrata Párt, a Liberális Párt és az RMDSZ osztotta újra a bársonyszékeket.

Az RMDSZ megtarthatta kormányfőhelyettesi tisztségét, ezt továbbra is Markó Béla tölt be. A területrendezési tárcát Borbély László, az informatikai minisztériumot Nagy Zsolt, a környezetvédelmi tárcát Korodi Attila vezeti – utóbbi eddig államtitkári tisztséget töltött be.

A 2004-es romániai választások óta nem először módosul a kormány; tavaly a Konzervatív Párt jelentette be, távozik a Calin Popescu Tariceanu vezette kabinetből. A korábban győztes választási koalíciót alkotó liberális-demokrata pártszövetség vezetői között azt követően mérgesedett el a viszony, hogy a Demokrata Párt színeiben megválasztott Traian Basescu államfő és a liberális Tariceanu egymást kezdték vádolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!