Hírek

2007.04.02. 18:15

Kuncze utódját keresi az SZDSZ a frakció élére

A liberális politikus másodszor mondhatott búcsúbeszédet, hiszen múlt pénteken a pártelnöki széktől is megvált

Vég M.

Hétfőn lemondott Kuncze Gábor az SZDSZ parlamenti frakciójának vezetéséről, így a liberális politikus rövid időn belül másodszor mondhatott búcsúbeszédet, hiszen múlt pénteken a pártelnöki széktől is megvált. „Valami elromlott a Tisztelt Házban, amikor a vitát kivitték az utcára, így alaposan csökkentve a politika minőségét.

Ezen a helyzeten akkor lehet fordítani, ha a jövőben a képviselők pusztán a másik véleményét vitatják, nem pedig egymás létezéséhez való jogát” – mondta Kuncze, akit az ellenzéki padsorokból is megtapsoltak. Utódját egyhetes jelölési folyamat végén április 13-án választja meg a frakció.

A 20 tagú képviselőcsoportból hétfőn senki sem jelezte hivatalosan, hogy harcba száll a rengeteg szónoklási lehetőséggel járó posztért. A Kókával szemben szoros csatában alulmaradt Fodor könnyen megszerezhetné a posztot, a kérdés csak az, hogy belemegy-e ebbe az alkuba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!