Hírek

2007.04.03. 18:49

Kimerült a kisvállalkozói képzési támogatási keret

Április 6-án felfüggeszti a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a mikro- és kisvállalkozások vállalati képzésének támogatására kiírt uniós pályázatot.

D. N.

A beérkezett pályázatokban összesen igényelt összeg ugyanis elérte a rendelkezésre álló 1 milliárd 57 millió forintos keretet. Így legkésőbb április 6-án éjfélig lehet még igényléseket beadni. Az azt követő napokban értékeli az ügynökség a beérkezett pályázatokat, és megvizsgálja annak lehetőségét, hogy van-e mód a többletigények kielégítésére.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által január 31-én megjelentetett felhívás azokat a kisvállalkozásokat célozta meg, amelyek forráshiány miatt jellemzően nem költenek munkatársaik képzésére. A pályázat iránti nagy érdeklődés viszont azt mutatja, hogy a mikro- és kisvállalkozások fontosnak tartják a képzéseket. A pályázóknak mindössze 20-25 százalék önrésszel kell rendelkezniük a vissza nem térítendő támogatás igényléséhez. Ez 10-15 százalékra csökken abban az esetben, ha hátrányos helyzetű, például fogyatékkal élő, illetve roma munkatársaikat képezik a vállalkozások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!