Sport

2007.04.04. 13:43

Eindhovenben hangolódtak

A Szolnoki Főiskola vizilabdacsapata a minap a hollandiai Eindhovenbe utaztott, ahol egy nagyszabású nemzetközi tornán vett részt. Nagyon jól jött ez az esemény a tavaszi bajnoki szezon előtti felkészülésben.

SZOLJON

Az eindhoveni torna eredményei

Szolnoki Főiskola—Polar Bears (holland) 13-16, Duisburg (német)—Szolnok 8-13, Nice (francia)—Szolnok 17-7. 5. helyért: Eindhoven (holland)—Szolnok 11-9.

— Fantasztikus volt a torna. Rég vettem részt egy ennyire jól megszervezett rendezvényen — mondta el Lukács Dénes a főiskolás gárda edzője. — Végül a hatodik helyet szereztük meg a rendkívül erős mezőnyben, de nem sokan múlt, hogy jobb helyezést érjünk el. Az első mérkőzésen a holland bajnok ellen meccseltünk, ahol három góllal maradtunk alul. Itt a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is hagyott némi kívánnivalót maga után. A második találkozón a német Duisburg volt az ellenfelünk. A fiúk tanultak az előző derbi hibáiból és 5 góllal múltuk felül a több válogatott kerettagot felvonultató germánokat. A francia Nice ellen egészen a harmadig negyedig voltunk partiban. Itt történt egy kis affér, a csapatkapitányunkat Cseh Sándort brutalitásért kiállították, innentől mentálisan szétestünk.
A csoportmérkőzések után a Tisza-parti gárda az ötödik helyért szállt medencébe. Az ellenfél a hazaiak csapata, a PSV Eindhoven volt. A Lukács-legénység mindent megtett a sikerért, de nem voltak könnyű helyzetben, ugyanis az egész tornát center nélkül játszották végig. Ennek oka, hogy a spanyol Sant Andreu gárdájával közös edzésen Pásztor Mátyás szemhéja felrepedt, így egyik meccsen sem tudta segíteni csapatát.
— A torna nagyon jót tett a csapategységnek. Ezt remélhetőleg a szombati bajnoki nyitányon ki tudjuk majd használni — összegezett a szolnokiak mestere.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!