Hírek

2007.04.06. 13:21

Ezt tojja nekünk a televíziók nyuszija

Úgy látszik, a tévéknél csak a vasárnap, de még inkább a hétfő jelenti az ünnepet. Legalábbis ezt igazolja a szombati kínálat, amely meglehetősen szokványosnak tűnik.

Stanga István

Úgy látszik, a tévéknél csak a vasárnap, de még inkább a hétfő jelenti az ünnepet. Legalábbis ezt igazolja a szombati kínálat, amely meglehetősen szokványosnak tűnik. Az m1 a Pinokkióval a gyerekeknek kedveskedik, míg a főműsoridőt a Jane Eyre angol minisorozat első darabja uralja. Vasárnap délelőtt az immár hagyományos római élő közvetítést láthatjuk (XVI. Benedek pápa Urbi et Orbi áldása). Este folytatódik a Jane Eyre, majd a napot a Tétova tangó című tipikus francia film zárja. Hétfőn A három testőr című kalandfilm látható. Ez egyébként egy kevéssé ismert, 1953-ban készült változat. Aki egy kis esti romantikára vágyik, az nézze meg az Elvarázsolt április-t, aki meg nevetni akar, az a Csak Ön után! című francia vígjátékot.

 Az m2 hétfőn sugározza az Anasztázia című amerikai–osztrák filmet, amely II. Miklós cár egyik kivégzett (vagy nem?) lányáról szól, s olyan sztárok játszanak benne, mint Omar Sharif, Rex Harrison vagy Edward Fox.

 A Duna Televízió szombaton A kőszívű ember fiai-val rukkol ki (a 2. részt hétfőn adják), mint általában minden ünnepen. Este a Pontormo című film következik, amely az 1500-as évek közepének Firenzéjébe visz el bennünket. Zárásként egy 1953-ban készült magyar filmet (Rákóczi hadnagya) adnak azoknak, akiket az is érdekel, hogy az ötvenes évek szelleme miként mutatkozik meg az alkotásokban. Vasárnap egy érdekesnek tűnő dokumentumfilm-sorozat indul (A XX. század nagy románcai), amelynek első része Richard Burton és Elizabeth Taylor viharos kapcsolatát mutatja be. A Maga lesz a férjem című magyar film (1937) bizonnyal sokaknak okoz örömet, akárcsak a Hét menyasszony hét fivérnek című zenés amerikai alkotás. A napot a Titkok és hazugságok zárja. Hétfőn elsősorban a fiatalabb nézőkre számít Az ifjabb Olsen rockbandája. A felnőttek a Sűk hűhó semmiért-et nézhetik, ha kíváncsiak arra, hogyan ültetnek át egy Shakespeare-művet napjainkba.

 A kereskedelmi csatornák közül a Tv2 szombaton a Bazi nagy görög lagzi-val indít, vasárnap estére viszont az Egy szoknya, egy nadrág 2005-ös feldolgozásától remél nézőket. Akik szeretik a retrót, no, meg Rudolt Pétert, Bajor Imrét vagy Oroszlán Szonját, nem csalódnak. Csakúgy, mint azok, akik szívesen néznék meg (először vagy sokadjára) a West Side Story-t, Leonard Bernstein remek zenéjével. A hétfő a kalandfilmek és a vígjátékok jegyében telik. A Keselyűk karmaiban a vadnyugatra visz (Winnetou szerepében Pierre Brice), míg A sivatag kincse tipikus szaharai történet. Az animációs filmek kedvelőit este a Shrek 2. várja, majd három vígjáték (40 nap és 40 éjjel, Micsoda csapat!, Amerikai kedvencei) zárja a napot.

 Az RTL Klub szombaton az Átkozott boszorkák-at kínálja a Sandra Bullock- és Nicole Kidman-rajongóknak. Vasárnap A tűz óceánja című amerikai kalandfilm uralja a főműsoridőt, majd a Heti hetes-fanok láthatják kedvenceiket. Hétfőn itt is egy vadnyugati sztori vár ránk (Irány Colorado 2.), de a szerkesztők azokra is gondoltak, akik az állatos produkciókért vannak oda (Szabadítsátok ki Willyt! , Én a vízilovakkal vagyok). Az esti piff-puffot Az elveszett zsaru (Jackie Chan) biztosítja.

 A Filmmúzeum szombaton igazi „magyar napot” tart, hiszen ekkor láthatjuk a Dögkeselyű-t, a Tüskevár és a Bors akárhanyadik részét, sőt, Öveges professzor legkedvesebb kísérleteit is. Vasárnap két nagyszerű színész, Giulietta Masina és Marcello Mastroianni játékát figyelhetjük (Ginger és Fred), hétfőn viszont az 1969-ben készült, első magyar akciófilmet (Az oroszlán ugrani készül).

Ennyit afféle ajánlóként. Akik azonban úgy döntenek, hogy a szobában gubbasztás helyett inkább családi programot szerveznek a szabadba, biztosan nem járnak rosszul. Az időjárás mindenesetre pazar lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!