Hírek

2007.04.06. 17:17

Tizenegy évet kapott a gyilkos hajléktalan

BAMA

Egy késsel halálosan megsebesítette ismerősét az a 28 esztendős szegedi hajléktalan, akit pénteken jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

Az ítélet szerint a már kétszer büntetett Papp Tibor Imre, aki utolsó szabadságvesztéséből néhány hónappal korábban szabadult, 2006. május 7-én este ismerőseivel – köztük a későbbi áldozattal – italozott Újszegeden egy padnál. A férfi arra bíztatta társait, hogy a lakásból, ahol lakik, hozzák és adják el a tévékészüléket. A vádlott, a sértett és annak élettársa el is mentek a megjelölt helyre, kihozták a lakásból a tévét. A szomszéd azonban észrevette őket, így – némi szóváltás után – visszavitték a készüléket.

Mielőtt kiléptek az udvarról, a vádlott kést vett elő, és azzal hadonászott. Mikor visszaindultak a padhoz, a vádlott a sértettel kiabálni kezdett, majd a kezében lévő késsel kétszer megvágta, egyszer megszúrta áldozata nyakát. A férfi néhány perc múlva elvérzett, és meghalt.

A vádlottat a cselekmény után egy közeli vendéglőben fogta el a rendőrség. A hajléktalan férfi a tárgyaláson jogos önvédelemre hivatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!