Közélet

2007.04.22. 09:33

300 millió a Körös-zugnak

Háromszáz millió forintos támogatást ígért Gyurcsány Ferenc a Körös-zugi településeknek szombaton Szelevényen.

SZOLJON

A tavalyi árvíz idején április 21-én rendelték el a lakosok kitelepítését Szelevényről. Erre emlékeztek a településen, s a programsorozat ünnepi részén fővédnökként részt vett a miniszterelnök is. — Köszönet jár mindazoknak, akik tavaly tavasszal nem menekültek el a Szelevényt fenyegető árvíz elől, hanem állták a sarat — mondta beszédében Gyurcsány Ferenc.

— Példát mutattak azzal, hogy maguk álltak neki a helyzet megoldásának, nem mások segítségére vártak. A miniszterelnök a község főterén összegyűlt tömeg előtt felidézte tavalyi ígéretét, miszerint a megrongálódott gátakat és utakat rendbe hozzák. A gát mostanra elkészült, de a Szelevényt, Csépát és Tiszasast összekötő 23 kilométeres közút felújítása is sürgető feladat. A kormány ehhez mintegy 300 millió forint értékben a szükséges összeg 50 százalékát biztosítja, a pénz másik felét a regionális pályázatokon elnyerhető támogatás biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!