Közélet

2007.04.23. 14:41

Átszervezés politikai alapon?

Szolnokon a szakértelem helyett a politikai hova tartozás a döntő a polgármesteri hivatal átszervezésénél — állította az MSZP farkcióvezető-helyettese.

SZOLJON

A szakmaiság a döntő

Minden alapot nélkülöznek Bozsányi István állítása — reagált Szolnok alpolgármestere. Kállai Mária szerint a városháza átszervezése kizárólag szakmai vonalak mentén zajlott és zajlik. A hivatal korábbi rendszere nem felelt meg a kor kihívásainak, ezért azt igyekeztek átcsoportosításokkal hatékonyabbá tenni. Az ipari park és a logisztikai központ külön-külön vezetéssel működött. A takarékosság, a működési terület átfedései miatt, illetve a hatékonyság jegyében ezek irányítását egy önkormányzati tulajdonú cégre, a Szollak Kft.-re bízták.

Bozsányi István hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a tavalyi önkormányzati választások után, más fideszes vezetésű településekhez hasonlóan Szolnokon is igyekezett megfelelő politikai beállítottságú embereket kinevezni a gazdasági társaságok és intézmények vezetőinek. Példaként említette az ipari parkot és a logisztikai központot. Az utóbbi vezetője éppen a központ átadásának napján kapta kézhez a felmondását.

A folyamat folytatódott az polgármesteri hivatal főosztályainak igazgatóság való átszervezésével. Sőt most már az osztályvezetői, és még alacsonyabb szinteket is el ér a tisztogatás — mondta Bozsányi István. A szocialista politikus szerint több, évek óta az önkormányzatnál dolgozó, a jelenlegi városvezetéssel politikailag nem szimpatizáló szakembert kívánnak elküldeni. Az MSZP ingyenes jogi tanácsadással igyekszik segíteni azokat, akik úgy érzik politikai nézeteik miatt kapták meg a felmondásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!