Hírek

2007.04.24. 06:30

Fapados vonatozás kontra fapados repülés

Hét európai vasúttársaság hadat üzen a fapados légi járatoknak, és szövetségre lépve kínál hasonlóan jutányos feltételeket az utazók számára

BAMA

Hét európai vasúttársaság hadat üzen a fapados légi járatoknak, és szövetségre lépve kínál hasonlóan jutányos feltételeket az utazók számára. A Handelsblatt című kereskedelmi napilap értesülése szerint az év végéig létrejöhet a társaságok közötti, egyelőre Railteam munkanévvel jelölt szövetség. Ebben a német és a francia vasúttársaság mellett a svájci, a holland, a belga és a brit Eurostar vesz majd részt.

Az egyesülés a fapadosoknak megfelelő minőségi és szolgáltatási feltételek mellett kínálja majd szolgáltatásait. Utasai bónuszpontokat gyűjthetnek, amelyeket később különböző kedvezményekre, sőt, ingyenes jegybeszerzésre használhatnak fel. Mintaként a német vasút szolgál, amely az utaskilométerek növekedésével különféle kedvezményeket ad.

A szövetség megalakulásában komoly szerepet játszik az észak-déli, valamint a kelet-nyugati villámvonatok létrehozása. A francia, az olasz, a német és az osztrák közlekedési miniszter múlt heti müncheni értekezletén született megállapodás értelmében már decemberben megindul Párizs és München között a francia TJV szupersebességű vonat, amelynek útját idővel Bécsen át Budapestig szeretnék meghosszabbítani. A miniszterek felgyorsítanák a Palermót Hannoverrel összekötő „villámvasút” üzembe helyezését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!