Sport

2007.05.01. 16:00

Nyíregyházára utazik az Olaj

A hazai pályán veretlen szabolcsiak otthonában lép pályára szerdán este hét órakor az Olaj kosárlabda csapata a bajnoki negyeddöntő második összecsapásán.

SZOLJON

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az elmúlt évek legkiegyensúlyozottabb bajnoksága az idei.  A negyeddöntők sincsenek lefutva, bárki , bárhol képes legyőzni ellenfelét. Mindezt bizonyították az eredmények is, hiszen az első körben a Falco az Atomerőmű SE, míg a ZTE a Pécs otthonában csikarta ki a győzelmet, egyaránt hosszabbítás után. Az Albacomp is alaposan megszenvedett a Körmend ellen. Ugyancsak szenvedett az Olaj a Nyíregyházával szemben. Azért, mert nem először a bajnokságban rosszul kezdték Cziczáséka meccset, eladott labdák, pontatlan dobások jellemezték játékukat az első tíz percben. Akkor kapcsolt a gárda, mikor a második negyed elején már 20-6-ra vezettek a vendégek. Ezt követően bejöttek a zóna elleni távoli dobások és a büntetőket is sikerült értékesíteni. Ráadásul a szünet előtti másodpercben Kelley — ebben az intervallumban megszokott — triplája is beesett, ezzel 33-28-ra vezettek a piros-feketék. A második félidőben öt perc alatt tovább hizlalta előnyét az Olaj, 46-31-es állásnál úgy tűnt, hogy megrendült a Nyíregyháza és csak formaság lesz a folytatás.  Sitkuék azonban összekapták magukat és öt pont távolságra zárkóztak fel, szerencsére Kelley ismét dobott egy triplát, ezzel lett 52-44 a zárónegyed előtt. Igazából csak utolsó utolsó percben lehettek nyugodtak a piros-feketék, mert ekkor már 10 pont volt az előnyük köszönhetően Hollins és Frana javuló játékának és Sabaliuskas csontnélküli tripláinak. Persze lehet fanyalogni, a  vártnál kisebb különbségű 71-64-es győzelmen, de a play-offban csak a győzelmek számítanak a különbségek nem.  

Győzelmi kényszer a vendéglátókon
Rezák László annak idején Szolnokon kilenc,  Nyíregyházán pedig három évig edzősködött. Vajon a mester hogyan látta a felek első összecsapását?
— Elcsépelt mondat, de igaz a play-off mérkőzések mindig mások mind a bajnoki küzdelmek. Mindez ezen a találkozón is beigazolódott. A Nyíregyháza az esélytelen nyugalmával lépett pályára és különösen az elején jól teljesített. Az Olaj mintha félvállról vette volna, nem volt igazán ráhangolódva a mérkőzésre. Gyenge kezdés után azonban Kelley mellett Sabaliauskas is jól dobott, és a szolnoki cserék is többet tettek hozzá a játékhoz, mint a nyíregyházi játékosok. Egy biztos az Olajnak jobb teljesítményt kell nyújtania a szerdai esti mérkőzésen, mint szombaton. Különösen akkor, ha náluk Jurkunas nem, László viszont szerepelhet a szabolcsiak soraiban. Persze mind mondtam a play-offban minden meccsnek más a lélektana, és azt se feledjük, most a a hazai bajnokikon veretlen vendéglátókon lesz a győzelmi kényszer — nyilatkozta Rezák-mester.    

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!