Sport

2007.05.01. 16:05

Nyert a Tiszaföldvár, kikapott a Túrkeve

A kézilabda NB I/B-ben a földvári fiúk otthon tartották a két bajnoki pontot, ellenben a túrkevei lányok idegenben vereséget szenvedtek

SZOLJON

Tiszaföldvár VSE—Kiskőrös KC 29-24 (15-13)
Tiszaföldvár, 450 n. Vezette: Nagy, Kocsmáros.
TISZAFÖLDVÁR: Felföldi—Tóth 4, KRASZNAI 8, SZLOSKA 6, Patocskai 3, URBÁN 6, Danku 1. Csere: Varga (kapus), Szöllősi, Szollár 1, Bakos, Bartus. Játékos edző: Szőke István.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 0, ill. 2/2.
Paprikás hangulatban kezdődött a mérkőzés, úgy, ahogyan ősszel befejeződött Kőrösön. Akkor, ugyanis némi segédlettel szerzett hazai pályán egy pontot a szebb napokat is megélt vendéglegénység. A mostani mérkőzés nem hozott magas színvonalú játékot, de küzdés és hajtás az volt. A Takácsot nélkülöző hazaiak a szünetig kétgólos előnyre tettek szert. A második játékrészben is  két-három gólllal vezettek a hazaik. A végjáték aztán megnyugtatóan alakult, sőt  az utolsó másodpercben lőtt Szloska góllal már öt lett a különbséga felek között.
Szőke István: — Nagyon nehéz mérkőzésen, korrekt játékvezetés mellett értékes két pontot szereztünk.

Inárcsi KC-Túrkevei VSE-Lechler 32-31 (15-16)
Dabas, 200 n. Vezette: Pék, Szentesi
TÚRKEVE:  PETHŐ—Terenyi 3, HODOSI 5 (3), ALINA 6 (1), SMIDÉLIUSZ 9, Ducza, Szőkéné 1. Csere: Szász, Németh Cs. 6, Futó 1, Németh K., Nyitrai R., Szűcs. Edző: Janovszki József.
Kiállítások: 10, ill. 22perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 6/4
Hazai gólokkal indult a találkozó, a meglepett vendégek nem találták az inárcsi támadások ellenszerét, így a 10. percben 5-3 volt az állás. A folytatásban magára talált a kunsági csapat és Hodosi vezényletével megkezdte a felzárkózást. A 17. percben a vendégek kiegyenlítettek, sőt a félidő végére a vezetést is átvették. A második játékrészben tartotta minimális előnyét a kunsági alakulat, de a hazaiak óriási tempót diktálva igyekeztek egyenlíteni, ez a 35. percben sikerült is, ám ehhez kellett egy kihagyott túrkevei büntető is.
Az 53. percben az igen jól hajrázó vendégek kiegyenlítettek, ám a vezetést nem tudták visszavenni, mivel újabb hétméterest hibáztak. Az utolsó percben egy szerencsés góllal végül is au inárcsiak megnyerték a találkozót.
Janovszki József: — Küzdöttünk, jól játszottunk, mégsem nyerhettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!