Hírek

2007.05.02. 17:52

Kétfrontos Fidesz-harc Brüsszelben és Budapesten

Itthon a Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordult a kormányzati negyed ügyében

T. Z.

Brüsszelben az Orbán Viktor vezette Fidesz-elnökség Magyarország szavahihetőségéért, Budapesten az ellenzéki párt politikusai a kormányzati negyed építése kapcsán az állami vagyon védelmében szálltak síkra szerdán. Az ellenzéki párt  elnöksége az Európai Néppárt frakcióvezetőjének meghívására tesz látogatást a belga fővárosban. A pártelnök kijelentette: Magyarországnak most leginkább arra van szüksége, hogy Brüsszelben szavahihető, komolyan veendő tárgyalófélként tekintsenek rá. Hozzátette: az országnak el kell köteleznie magát a közös uniós energiapolitika mielőbbi megteremtése mellett, és a küszöbön álló schengeni csatlakozással érdeke a közös bevándorlási politika megalkotása is.

Itthon a Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordult a kormányzati negyed ügyében. Cser-Palkovics András helyettes szóvivő elmondta: „az évszázad legnagyobb ingatlanbizniszének hátterében a Gyurcsány-Szilvásy páros üzleti érdekei állnak". Hozzátette: tartanak attól, hogy a közpénzből tervezett és a valós piaci árat jelentősen meghaladó kiadással járó beruházás, az arról szóló döntések megsértik az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás követelményeit.

Nyakó István, az MSZP szóvivője úgy reagált: az ellenzéki párt azokat a neves szakértőket gyanúsítja, akik dönteni fognak arról, kik és milyen módon építsék meg a kormányzati negyedet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!