Hírek

2007.05.08. 06:00

Hőzöngenek, mert kiraktam a régi bútort

Olvasónk lakást örökölt. A régi bútorokat, amelyeket lecserélt, kirakta a folyosóra. Lomtalanításkor vinné le, de szomszédai háborognak. Azt mondják, zavarja őket a látvány.

BAMA

A kedves olvasó köteles gondoskodni róla, hogy a bútorok ne zavarják lakótársait – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A folyosó osztatlan közös terület, ahol senkinek sincs joga akadályozni a szabad közlekedést. De még esztétikai szempontból sem zavarhatja a többieket. A téma a szomszédjog kérdéskörét érinti. A jogszabály kimondja: a szükségesnél nagyobb mértékben senki sem zavarhatja a békés egymás mellett élést.

Amennyiben a hölgy lakásához pincerekesz is tartozik, tárolhatja ott lomtalanításig a bútorokat. Ha viszont nincs ilyen, nem tehet mást, mint hogy elszállíttatja a szekrényeket. Jobban teszi, ha ő maga és mihamarabb intézkedik, mint hogy esetleg a közgyűlés szólítsa fel erre. Ez rossz bemutatkozás lenne az új tulajdonostársak előtt. (Megtörténhet ugyanis, hogy a legközelebbi lakógyűlésen valaki felveti a témát, és határoznak az ügyben.) Ha a közgyűlés határozata a kedves olvasónál süket fülekre talál, az ügy továbbgyűrűzhet. A társasház (szintén a közgyűlés döntése alapján) saját költségén elszállíttathatja a bútorokat. Ezután a költségeket a hölgyre terhelhetik, ami nem biztos, hogy kevés lesz. Hiszen az intézkedő közös képviselő nyilván nem fog azon fáradozni, hogy a szolgáltatást a lehető legolcsóbban rendelje meg.

Olvasónk nem akar drága pénzt fizetni a szállításért. Ha így áll a dolog, jó megoldás az internet. Meghirdetheti a bútorokat, így ingyen is megúszhatja az egészet. Hasonlóképpen egy alapítványnak vagy segélyszervezetnek is felajánlhatja a használt szekrényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!