Hírek

2007.05.04. 12:04

Stumpf szerint stratégát váltott a Fidesz

Stratégiamódosulást érzékel a Fidesz politikájában Stumpf István politológus. Az ellenzéki erő az alternatívák felmutatását helyezte előtérbe a kormányzati álláspont tagadása helyett.

BAMA

Az Orbán-kormány volt kancelláriaminisztere szerint a Fideszben rájöttek, hogy minél inkább támadják Gyurcsány Ferencet, a baloldal annál inkább összezár a miniszterelnök mögött. Ugyan a kormányoldalon belül sincs egyetértés a kormány politikájáról - például a több-biztosítós egészségügyi modellről - a támadások erősségével egyenes arányban nő mögötte a szolidaritás, amely egyébként nem lenne meg Stumpf István szerint.

Bár a legnagyobb ellenzéki pártnak továbbra is azt kell mondania, hogy gazdaságélénkítő lépésekre van szükség, de az adórendszerre, az egészségügyre vonatkozó kérdésekben is konkrétan állást kell foglalnia, mondta a politológus. A konkrét kérdésekben való konkrét fideszes állásfoglalás "bizonyára megosztja a saját szavazótábort is, de ez elkerülhetetlen, adni kell valamilyen alternatívát" - mondta Stumpf István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!