Hírek

2007.05.04. 17:49

Rehabilitációs járadékkal segítenék az munkába állást

V. M.

A rehabilitációs járadék bevezetéséről, a szociális törvény időskorúakat érintő változásairól tárgyalt egyebek között tegnapi ülésén Budapesten az Idősügyi Tanács.

Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) államtitkára elmondta: a rehabilitációs járadék bevezetésének célja esélyt nyújtani a megváltozott munkaképességűek újbóli elhelyezkedéséhez, ezáltal is növelve a foglalkoztatást. Az intézkedésekkel szeretnék igazságosabbá tenni az érintettek lehetőségeit.

Forgó Györgyné, az SZMM szakállamtitkára a szociális törvény időskorúakat érintő változásairól elmondta: a gondozási szükségletet, és az anyagi rászorultságot is figyelembe vennék 2008-tól az elhelyezesnél. Az idősek otthonába az kerülhetne, akinek családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum - 26 ezer 830 forint - 150 százalékát.

A szaktárca javasolja a hozzátartozóikat otthon ápolók díjazásának emelését, annak az ápolási idő beszámítását a szolgálati időbe, valamint a gondozó szakmai felkészítését az ápolásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!