Közélet

2007.05.07. 14:44

Az ovi látta kárát

Pénteken éjjel lángra kapott egy szelektív-hulladékgyűjtő Kunhegyesen, a hő hatására pedig a közeli oviban is kár keletkezett. A rendőrség hírei:

SZOLJON

Szolnok:
Fülön csípték a tolvajt. Vasárnap a kora reggeli órákban egy fiatalkorú fiút ért tetten egy gépkocsitulajdonos. A fiú egy Fiatba jutott be rongálás nélkül, majd a kormányzárat eltörte és a kormány oszlop burkolatát összetörve megkísérelte a gyújtáskapcsoló vezetékeit összezárni. A sértett szerencsére felfigyelt a zajra és elfogta, majd átadta a rendőröknek az elkövetőt.

Másik két fiatal srácot is lopáson értek tetten vasárnap. A fiúk az egyik áruház műszaki osztályáról kíséreltek meg ellopni 3 db mp3 lejátszót. A biztonsági széfeket az áruházban vásárolható metszőolló segítségével eltávolították, majd a lejátszókat a ruhájukba rejtve megkíséreltek kisétálni a pénztárnál. Nem sikerült. A biztonsági őrök már régen figyelték mozdulataikat.

Cibakháza:
Szintén a tulajdonos érte tetten azt a két férfit, akik vasárnap a nappali órákban az  udvarán parkoló nyitott gépkocsiban kutattak. Az elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

Jászárokszállás:
6 méhcsaládot loptak el egy jászárokszállási tanyáról. A mézzel együtt méh zsákmány értéke 150.000 Ft.

Mezőtúr:
Nyílászáró csere ürügyén jutottak be a tolvajok egy mezőtúri nő otthonába. Az ismeretlenek elterelték a nő figyelmét és a lakásból 200.000 Ft készpénzt eltulajdonítottak.

Zagyvarékas:
Temető előtt törtek fel ismeretlenek egy Nissan Almerat szombaton fényes nappal. A járműből iratokat, telefont, készpénzt és bankkártyát emeltek ki. A kár 150.000 Ft.

Kunhegyes:
Pénteken éjjel két szelektív hulladékgyűjtőt gyújtottak fel ismeretlenek Kunhegyesen. Az egyik papírtárolására szolgáló rekeszben keletkezett hőtől a Kossuth úton lévő óvoda fala nagy felületen felpúposodott, valamint 4 ablaküvege megrepedt. A pár óra múlva keletkezett másik konténertűznél, szerencsére jelentősebb kár nem keletkezett. A tűz keletkezésének pontos okát a tűzvizsgáló vizsgálja, a rendőrség pedig nyomozást indított ismeretlen tettes ellen rongálás miatt.

Szolnok:
Két garázst törtek fel Szolnokon vasárnapra virradóra. Az elkövetők horgász felszerelési tárgyakat és fagyasztott húsokat loptak el. Az össz kár több mint 250.000 Ft.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt hétvégén 2 súlyos és 1 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!