Hírek

2007.05.09. 17:30

A vizsgálatoktól függ, perelnek-e a túszdráma sebesültjei

Nem a kártérítésen, hanem a bankbiztonság máig rendezetlen voltán van a hangsúly

T. G.

Nem a kártérítésen, hanem a bankbiztonság máig rendezetlen voltán van a hangsúly a múlt heti Széna téri túszejtés utóéletével kapcsolatban – jelentette ki kérdésünkre Magyar György. A Széna téri bankrablás sérültjeinek jogi képviselője annak kapcsán mondta ezt lapunknak, hogy a rendőrségi és pénzintézeti belső vizsgálatok eredményétől teszik függővé, nyújtanak-e be kártérítési igényt a történtekkel kapcsolatban. 

Az ügyvéd elmondta: a túszdráma súlyosabb sérültje nem fogadta el az OTP Bank által felajánlott „fájdalomdíjat”, a könnyebben sérült fiatalember ugyan átvette a borítékot, ám – így az ügyvéd – abban nem volt jelentősebb összeg.

Az ügyvéd kifejtette: elsősorban azonban a tanulságokra szeretnének összpontosítani. Magyar György emlékezetett: jogszabály továbbra sincs a bankbiztonságról, a bankok lobbiereje ugyanis rendre erősebbnek bizonyul. „Hány halott kell ahhoz, hogy a bankok rájöjjenek például arra, hogy nem szabad fegyveres őrökkel provokálni a támadókat?” – teszi fel a szándékosan drámainak szánt kérdést Magyar György. Aligha lehet az ügyfelek biztonságáról beszélni akkor, ha a szükséges fejlesztéseket – például forgóajtó, golyóálló őrhely – nem hajtják végre a pénzintézetek – mondta az ügyvéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!