Sport

2007.05.10. 13:08

Aranykoszorús rajtot vettek Szabóék

Parádésra sikerült az idei autókrossz országos bajnokság első két fordulója a két túrkevei versenyzőnek, Szabó Kálmánnak és fiának.

SZOLJON

Főleg ifj. Szabó Kálmán lehet elégedett, aki a tavalyi évad junior bajnokaként a felnőtt mezőnyben folytatta a terepautózást. Az április végi nyírádi idénynyitón a döntőben még harmadik lett, de az elmúlt hétvégén a csehországi Prerovban már nem talált legyőzőre a magyarok közül az 1600 köbcentiméteres kategóriában. VW-motoros vasszöcskéjével olyan rutinos pilótákat utasított maga mögé, mint Ábrahám Károly, Madarász Zoltán vagy Radák Attila.

Ezek után nem csoda, ő vezeti összetettben a bajnokságot a Divízió 3A kategóriában. A Túrkevei VSE legjobbját, Szabó Kálmánt a Divízió 3, azaz a nagykategóriában Nyírádon negyedikként intették le a fináléban. Prerovban — azután feltehetően fia bravúros versenyzésétől többlet energiát kapott —, megszületett a ritka teljesítmény: a magyar mezőnyben szintén elsőként száguldott át a célvonalon. Pontjai alapján az összetett versenyben a második helyen várja a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!