Hírek

2007.05.11. 12:24

A Fidesz ellenzi az ingatlanadó bevezetését

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy álljon el az ingatlanadó bevezetésének tervétől. Varga Mihály alelnök pénteki kijelentése szerint ugyanis az új adófajta elhibázott és kifejezetten káros.

BAMA

Az Orbán kormány egykori pénzügyminisztere úgy vélte, a lakosság éppen eleget fizetett már a kormány elhibázott gazdaságpolitikájáért és semmittevéséért. Ráadásul az adócsökkentésről szóló ígéretekkel ellentétben különböző adókat, vizitdíjat, kórházi napidíjat, tandíjat akasztottak az emberek nyakába, amelyet most újabb „sarc” bevezetésével súlyosbítanának. Nem bújhat ki a kabinet a felelősség alól azzal az indokkal sem, hogy azért szükséges az új adónem, mert bevezetése szerepel a konvergenciaprogramban, hiszen azt maga a kormány állította össze – vélte az ellenzéki erő gazdasági kabinetvezetője.

Varga Mihály kitért azokra a sajtóértesülésekre, amelyek szerint az SZDSZ 29 százalékos egykulcsos adót javasolna. Az ötlet rossz, ugyanis Szlovákiában 19 százalékos egységes adó van, Csehország pedig éppen most tervezi a 15 százalékos egykulcsos adó bevezetését. „Ha Magyarország a hazugság után a nevetségességet is magára akarja vállalni, akkor jó úton haladunk” – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!