Hírek

2007.05.12. 18:08

Tíz település kaphatja meg idén városi rangot

Összesen tíz hazai településnek van komoly esélye, hogy városi rangot kapjon az idén – mondta Lamperth Mónika szombaton, a szintén a címre pályázó baranyai Kozármislenyben.

BAMA

„A jövő héten határozok arról, mely községek pályázatait terjesztem a végső döntést meghozó köztársasági elnök elé” – tette hozzá az önkormányzati és területfejlesztési miniszter, aki a Kozármislenyben lakó Petrétei József igazságügyi és rendészeti tárcavezető, valamint Völgyesi Gyula polgármester meghívására látogatott el a településre. Lamperth Mónika a legesélyesebb jelölteket nem kívánta megnevezni, mindössze annyit közölt, hogy a februári határidőig tizenkilenc község nyújtotta be pályázatát.

A kutatókból, tudósokból, területfejlesztési szakemberekből és a hét országos önkormányzati érdekszövetség képviselőiből álló szakmai bizottság ötöt nem tudott értékelni, tizennégyet elbírált, minősített és az asztalomra tett – tette hozzá. Petrétei József arról szólt, hogy családjával 1994-ben költözött Kozármislenybe. A Pécs délkeleti kapujának tartott település az elmúlt tizenhárom évben látványosan és dinamikusan fejlődött – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!