Hírek

2007.05.13. 17:40

Demeter: behálózták a Szilvásy családot

Nem hallgathat tovább az adócsalással és más bűncselekményekkel gyanúsított Egymásért Egy-Másért Alapítvány ügyében a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH), fogalmazott tegnap Demeter Ervin, az Orbán-kormány volt polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztere.

BAMA

A fideszes képviselő felidézte, az NBH főigazgatója együtt fotózkodott a költségvetést 1,2 milliárd forinttal megrövidítő alapítvány elnökével, míg az egyik főosztályvezető a kuratóriumba tevékenykedett. Ez utóbbi aggályos, mert 2005-ben titkos nyomozást indított a vám- és pénzügyőrség az alapítvány ellen, amiről a főosztályvezető értesülhetett, és elvben közölhette kuratóriumi társaival. Demeter szerint az alapítvány a kormányig érő kapcsolatrendszert alakított ki, elhunyt alapítóját rokoni szálak fűzték az Apró-Gyurcsány családhoz, de a szervezet „behálózta” Szilvásy György kancelláriaminiszter családját is: támogatást kapott a Szilvásy fivér vezette BM kórház, a másik testvér pedig az alapítvány munkáját segítette.

Tóth Károly szerint nem feltételez érdemi kapcsolatot a kormányzattal, hogy a kancelláriaminiszter testvérei kapcsolatban álltak az Egy-Másért alapítvánnyal. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista alelnöke elmondta, Szilvásy György egyik testvére csupán esetei megbízást kapott az alapítványtól, a másik vezette intézmény pedig támogatásban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!