Hírek

2007.05.14. 17:30

Vuduzott Gyurcsány napirend előtt

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint túl van az ország a megszorítások nehezén

Z. M.

Túl van a kiigazítás legbonyolultabb és legnehezebb részén az ország – véli Gyurcsány Ferenc. A kormányfő erről napirend előtti  felszólalásában beszélt hétfőn a Parlamentben. A miniszterelnök kijelentette: a terveknek megfelelően csökkenő hiány, a terveknek megfelelően csökkenő infláció és a terveknek megfelelően fehéredő gazdaság: erre lehet építkezni annak érdekében, hogy később egészséges és jó növekedési potenciállal rendelkező gazdaság legyen Magyarországon. A miniszterelnök felszólalásáról ezúttal is kivonultak a Fidesz és a KDNP képviselői.

A kormányfő „vudu gazdaságpolitikának” nevezte a Fidesz  gazdaságpolitikáját, mert olyan programot hirdetett, amely nem  működőképes. Évek óta azzal áltat bennünket a legnagyobb ellenzéki  párt, hogy amikor csökkentették az adókat, a járulékokat, akkor több  lett az ezekből befolyt bevétel – mondta.

Ez egy "vudu kormányzati politika", ami az elmúlt egy évben folyt – reagált a miniszterelnök szavaira Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető. Utalt arra, hogy az utóbbi négy hónap a  megszorítások időszaka volt az egészségügyben, az oktatásban, a közlekedésben, de az emberek nem látják ennek az értelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!