Közélet

2007.05.15. 10:09

Nem lesz nagyarányú elbocsátás az összevonás miatt

Jászapátin javában tart a két önkormányzati általános iskola egy intézménnyé alakítása. Miután a képviselő-testület kimondta határoztát az összevonásról, egy előkészítő csoport kezdte meg működését.

SZOLJON

Ennek feladata az alapító okirat módosításának előkészítése, a pedagógiai program kidolgozása, s nem utolsó sorban a szükséges pedagógusok számának és feladatának meghatározása. Szabó Lajos polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy az előkészítő csoport tesz majd javaslatot arra, hogy mely pedagógus milyen területen lássa majd el feladatát.

Elképzelhető, hogy lesznek olyanok — a határozott idejű szerződéssel rendelkezők közül — akik munkájára egy minőségi csere kapcsán már nem lesz tovább szükség. — Nagyarányú elbocsátásról azonban semmi esetre sem kell számítani, ez nem is szerepelt a terveink között — mutatott rá Szabó Lajos. — A pedagógiai programnak, illetve a feladatokat ellátó pedagógusok számának meghatározása néhány héten belül egyértelmű lesz. A nyári szünet előtt tiszta helyzetet szeretnénk teremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!