Közélet

2007.05.15. 10:10

Olaszországban képviselték a magyar néptánc hagyományait

Nemzetközi gyermek néptánc fesztiválon vett részt a minap a jászkiséri Pendzsom Néptáncegyüttes gyermekcsoportja a Kiscsillag Együttes.

SZOLJON

Az elmúlt héten az olaszországi Asti tartomány Moncavalo városában, illetve annak környékén több fellépés alkalmával is megismertethették vendéglátóikkal a magyar néptánc hagyományait. Az olaszok a magyar táncosok mellett a fesztiválon vendégül láttak egy lengyel csoportot is. Mint azt Balog György a kiséri Művelődés Háza vezetője lapunknak elmondta, a gyermekcsoportokat fogadta Asti tartomány vezetője is. A fesztivált immár nyolcadik alkalommal szervezték meg.

Hagyomány, hogy minden alkalommal két — három külföldi csoportot is vendéglátnak a tartományban ezeken a rendezvényeken. A magyar néptáncos gyerekek és kisérőik összesen egy huszonhét tagú csopottal érkeztek Olaszországba. A fesztivál szervezőivel évek óta kapcsolatban állnak a kisériek, és több alkalommal is színvonalas műsor keretében mutatták be néptánctudásukat számukra. Valószínű ez lehetett az oka most is annak, hogy meghívást kaptak a rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!