Sport

2007.05.15. 11:39

Ismét az élvonalban folytathatják a jászberényi lányok

Egy évvel ezelőtt, önszántából lépett vissza az élvonalbeli női röplabda bajnokság küzdelemsorozatától a Jászberényi RK együttese. Akkor a klub irányítói úgy látták, nem biztosított a csapat anyagi háttere.

SZOLJON

Ezért inkább nem várták meg, míg csődbe megy a sok szép sikert elért egyesület, hanem a lényegesen kisebb költségvetést igénylő NB II-be nevezték be a gárdát.

— Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy legjobbjainkat elveszítjük, de nincs más választásunk — nyilatkozta tavaly nyáron a JRK elnöke, Karádiné Sas Éva. És így is történt: a korosztályos válogatott Németh Zsuzsa a BSE-hez, Szívós Mária a Gödöllőhöz igazolt, míg Tímár Edit és Fekete Krisztina Miskolcon folytatta pályafutását.
Botos Ferenc edzőt Magyar Gergely váltotta a kispadon. Az új mesternek új csapatot kellett építenie, miközben kimondva kimondatlanul a bajnoki cím elérését várták el kedvenceiktől a berényi szurkolók.

Az NB II-es küzdelmekre három csoportban került sor. A keleti régióban a sokszoros válogatott Fésűs Zsóka dirigálta Békéscsaba végzett az élen — egyetlen vereséget gyűjtöttek be a viharsarkiak —, nyugaton a veretlenségét mindvégig megőrző Palota bizonyult a legjobbnak, míg a Jászberényi RK a Közép csoport 18 meccséből tizenhetet megnyert, s mindössze öt játszmát vesztett el az alapszakasz során. Ezt követően rendezték meg a feljutás kérdéséről döntő rájátszást. A három csoportgyőztes Dömsödön, körmérkőzéses formában mérte össze erejét.

A nyitómérkőzésen a berényiek remek játékkal 3:0-ra legyőzték a Palota együttesét, mely a folytatásban kikapott a Békéscsabától is. A két győztes ezzel ki is harcolta az NB I-be való feljutást. Presztízsmeccsükön aztán a JRK 3:2-re diadalmaskodott, így megnyerte az NB II-es bajnokságot.
— Örülünk a sikernek, a lányok teljesítették, amit szurkolóink elvártak tőlük — lelkendezett a finálé után Karádiné Sas Éva. — Nagyon szeretnénk élni a lehetőséggel, azaz ismét az élvonalban szerepelni, ám egyelőre nem ismert a 2007-2008-as bajnokság versenykiírása. Még az sem elképzelhetetlen, ismét szűkítik a tavaly felduzzasztott első osztály mezőnyét.
A közeljövőben tartja elnökségi ülését a Magyar Röplabda Szövetség, melyen dönt az új bajnoki évad menetrendjéről, ám már most biztos, hogy július 6-án zárul le a nevezési határidő.

Az NB II-es bajnokság végeredménye:
1. Jászberényi RK (Visnyei Krisztina, Sándor Renáta, Benke Dóra, Székelyhidi Judit, Ménkű Beatrix, Kriegel Zsófia, Sebestyén Gabriella, Tóth Adrienn, Pap Erika, Gulyás Zita, Aszódi Nikolett, Rédei Liána, Magyar Krisztina. Edző: Magyar Gergely), 2. Békéscsaba, 3. Palota.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!