Sport

2007.05.15. 11:53

Egyre jobb formában a Soldiers

Az utóbbi két találkozóján nem állt messze a bravúrtól a Szolnok Soldiers amerikai foci gárdája.

SZOLJON

Debrecenben, az „örök második” Gladiátoroknál a Katonák érett játékot produkáltak és 19-12-nél egy touchdown közelségre közelítették meg a hazaiakat. A csapat azonban a végére elfáradt, így a bravúr is elmaradt, a Debrecen hozta a hazai kötelező győzelmet, bár a vártnál kicsit több fáradtság árán. A 31-18-as Soldiers vereség azoban előrejelezte, kezd összehangolódni a gárda. Ez beigazolódott a drámától korántsem mentes Budapest Blacknights elleni vendégjátékon.
A hazai gárda már 14-0-ra elhúzott, ám a hazaiak kulcsemberének sérülése okozta „vérveszteséget” kihasználták a Katonák és a félidőre 14-10-re felzárkóztak. A második félidőben a bajnokság legnagyobb meglepetése volt készülőben, hiszen a Soldiers 17-14-re átvette a vezetést, és sokáig őrizte is előnyét. A sorozatos futójátékok ellen azonban már nem volt ellenszere a végletekig elfáradt szolnokiaknak, így a minden rutinjukat bevető Lovagok 27 másodperccel a vége előtt bevitték sorsdöntő góljukat, amivel megnyerték a mérkőzést. A 20-17-es fővárosi siker azért azt is jelzi, hogy a Debrecen nem számíthat júniusi rákóczifalvi vendégjátékán könnyed győzelemre az utóbbi időszakban remeklő Katonák ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!