Hírek

2007.05.16. 15:57

Szembesítik a megerőszakolt lányt a szolgálatot ellátó rendőrökkel

Rövidesen szembesítik a május 4-én hajnalban megerőszakolt lányt azokkal a rendőrökkel, akik szolgálatban voltak azon az éjszakán

BAMA

Rövidesen szembesítik a május 4-én hajnalban megerőszakolt lányt azokkal a rendőrökkel, akik szolgálatban voltak azon az éjszakán. Mint ismeretes, a Fővárosi Főügyészség ismeretlen tettesek ellen folytat nyomozást erőszakos közösülés miatt, mivel a 21 éves E. Zsanett szerint május 4-én a Múzeum körúton az őt igazoltató rendőrök pénzt kértek tőle, majd közölték vele, hogy előállítják. Ehelyett azonban egy mellékutcába vitték, ahol  megtörtént az erőszak.

A lány ügyvédje szerint „nagyon valószínű, hogy ezek az emberek rendőrök voltak és nem álrendőrök”, míg Ihász Sándor fővárosi főügyész erre úgy reagált, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint egyetlen szolgálati helyről sem volt öt rendőr egyszerre szolgálatban. A sértett szerint ugyanis öten voltak az őt megállító rendőrök.

Eközben az ORFK szóvivője közleményt adott ki, melyben jelzi: a rendőrség mélységesen elítéli a Múzeum körúton történt erőszakos cselekményt. Garamvölgyi László szerint a rendőrség „minden eszközzel segíti az ügyészség nyomozati munkáját, még akkor is, ha esetlegesen nem álrendőrök a gyanúsítottak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!