Hírek

2007.05.17. 16:59

Részeg volt és drogozott a Széna téri rabló

„Az elkészült orvosszakértői vizsgálat szerint alkoholt és vélhetően kábítószert is fogyasztott a Széna téri bankrabló” – jelentette be csütörtökön Csizner Zoltán alezredes.

V. M.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) főosztályvezetője hozzátette, hogy Cseh István, akit a túszejtésbe torkollott két héttel ezelőtti akcióban végül lelőttek a rendőrök, közepes szintű alkoholos befolyásoltság alatt állt, véralkoholszintje 1,7 ezrelék volt. Ehhez legalább 3,5 deci tömény szeszesitalt kell elfogyasztani. Csizner szerint a kihallgatott tanúk is érezték a férfin az alkoholszagot, de csak a tudatára volt hatással az alkohol, a befolyásoltság a mozgásában, magatartásában nem jelentkezett.

„A boncolás során olyan anyagmaradványokat is rögzítettek, amelyek a kábítószerfogyasztást is valószínűsítik. Ennek kiderítése azonban hosszabb vizsgálatot igényel, a tényleges eredményt csak később kapjuk meg” – mondta. Csizner emlékeztetett, hogy a túszejtő lakásán számos fegyvert és lőszert is lefoglaltak, amelyek közül az egyik maroklőfegyver és az egyik puska egy tíz éve elkövetett lakásbetörésből származik.

Az NNI főosztályvezetője ugyanakkor cáfolta azokat a híreket, miszerint a túszejtő ismert szélsőjobbos szervezetekkel állt kapcsolatban és nekik próbált így pénzt szerezni. A rendőrségnek mindössze arról van információja, hogy a férfi többször is megfordult a Kossuth téri kormányellenes tüntetésen, de ott nem tanúsított radikális magatartást.

Rendőrkézen a móri fegyverszállító

A rendőrség csütörtökön megerősítette azokat a lapértesüléseket, miszerint elfogtak egy 34 éves tatabányai férfit, aki a gyanú szerint több maroklőfegyvert és sorozatlövőt adott el a móri bankrablással gyanúsított N. Lászlónak. „A férfi jelenleg őrizetben van, kezdeményeztük az előzetes letartóztatásba helyezését, amelyről várhatóan pénteken dönt a bíróság. Lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsítjuk” – mondta Csizner Zoltán. A Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi főosztályának vezetője a férfi személyével kapcsolatban nem árult el részleteket, így nem cáfolta, hogy a gyanúsított korábban rendőr volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!