Sport

2007.05.18. 14:43

Berényben rendezték a görkorisok országos versenyét

Miklósné Malek Erzsébet, a szövetség görkorcsolya szakágvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a mai verseny szintfelmérő a szeptemberi shang haj-i speciális olimpia nyári világjátékára.

SZOLJON

Jászberényben a Magyar Speciális Olimpia Szövetség ma rendezte meg a gyorsasági görkocsolya országos versenyét. Az értelmileg sérült gyerekek nyolc éves koruktól nevezhettek be a versenybe, céljuk, hogy megmutassák saját munkájuk, szorgalmuk és kitartásuk révén csodálatos teljesítményre képesek. Egyesített váltóban a Budapestről és Dunaújvárosból érkező sérült gyermekek a Jászberényi Sportegyesület görkorisaival közös csapatot alkotva szerepeltek.

A Specális Olimpia a sportot, mint eszközt igyekszik felhasználni a fogyatékkal élők társadalomba való beilleszkedésének elősegítéséhez, melyhez az épekkel való megismertetésükön keresztül vezet az út. Az országos versenyt edzőtovábbképzéssel kötötték egybe, amelyen szakmai tapasztalataikról értekeztek a résztvevők. Emellett lehetőség volt görkorcsolya és sporteszköz bemutatóra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!