Hírek

2007.05.18. 16:26

Egyetértés adókról és korrupcióról

Ellenzék és kormánypárt között lehetséges lenne a közös kiútkeresés Dávid és Kóka szerint

Z. M.

Igazságosabb adórendszer, egyes állami vállalatok tőzsdére vitele, a korrupció felszámolása - mindebben egyetértés mutatkozott az MDF és az SZDSZ elnökének pénteki találkozóján. 

Az eseményt követő sajtótájékoztatón Dávid Ibolya kijelentette, egyetlen új adónemet sem fognak megszavazni egy átfogó adóreform megalkotásáig. Továbbra is szorgalmazzák az örökösödési  illeték eltörlését. Kóka János szerint az adórendszer minden elemét át kell gondolni 2008 tavaszáig, hogy 2009-re megfelelő adórendszer lehessen Magyarországon. 

Az MDF eltökélt az állami vállalatok tőzsdére vitelében; kérik, hogy ez a folyamat egy éven belül induljon meg az arra alkalmas cégekkel. Az SZDSZ szerint a privatizáció kérdésében nagyon közeliek a két párt szempontjai; szükséges, hogy az állami beavatkozás mértéke csökkenjen.

Dávid Ibolya felhívta a figyelmet, hogy az Országgyűlésnek példát mutatnia, hogy korrupciómentes világban akarnak élni, ennek alapja pedig a párt- és kampányfinanszírozás szabályainak újragondolása. Kóka János emlékeztetett a koalíciós pártok erről szóló, Lovasberényben elfogadott 10 pontjára. Ennek áttekintését kérte Dávid Ibolyától, és felvetette egy közös álláspont kidolgozásának a lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!