Közélet

2007.05.18. 17:32

Iváncsik Imre a francia becsületrend tisztje lett

Eötvös Loránd, Gerbaud Emil, Babits, Bartók, Viktor Vasarely, Rolla János, Göncz Árpád — csak néhány név abból az illusztris társaságból, akik már tagjai Magyarországról a Francia Becsületrendnek.

SZOLJON

Péntektől tiszti rangban csatlakozott hozzájuk Iváncsik Imre országgyűlési képviselőnk, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára is.
— Még gyermekkoromból származik a francia kultúra és hagyományok iránti tisztelet és csodálat, így különösen nagy megtiszteltetés számomra, ez a rang — mondta a politikus. — Az elmúlt öt évben államtitkárként nagy gondot fordítottam a francia és a magyar hadsereg közötti együttműködés fejlesztésére. A francia kapcsolatok ápolása azonban még messzebbre nyúlik vissza. A megyei közgyűlés elnökeként 1994-98 között ugyanis több franciaországi régióval is sikerült testvérmegyei kapcsolatot kialakítani, így túlzás nélkül mondhatom, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyének vannak jelenleg a legkiterjedtebb és legaktívabb francia kapcsolatai. Remélem, a mostani rang — és a vele járó élethosszig tartó elkötelezettség — is elősegíti majd a további együttműködési területek kiépítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!