Lemezkritika

2007.05.21. 14:41

Jennifer Lopez: Como Ama Una Mujer

A világhírű szupersztár énekes-színésznő egy erős, érzéki, szenvedélyes, lassúbb ütemű dalokkal megpakolt, végig spanyol nyelvű albummal kápráztatta el a rajongóit.

Baranyi

A rendkívül sokoldalú Jennifer Lopez — színésznő, énekes, zeneszerző, táncos, divattervező, saját parfüm- és cipőmárka tulajdonosa — minden kétségen felül ma az egyik legkeresettebb szupersztár. Erre minden ok meg is van. Tehetségét már több mint húsz fimszerepben és énekesként pedig jobbnál jobb, slágerlistás lemezekkel kamatoztatta. Régóta várt — a művésznő maga három év munkájaként készítette el — legújabb, ötödik stúdióalbuma, a Como Ama Una Mujer (Így szeret egy nő) az első olyan anyaga, amelyen végig spanyolul énekel (utalás és visszatérés is egyben a Puerto Rico-i gyökerekre-gyökerekhez), és javarészt középtempós vagy lassú számok, balladák találhatók rajta.

Jennifer, vagy közismert nevén J-Lo tehát, aki korábban főleg R&B, popos, hip hopos, soulos dalokban „utazott”, ez alkalommal inkább befelé forduló, egy másik, finom, lágy, gyengéd arcát, egyben egy érett, szenvedélyes asszonyt megmutatni akaró felvételekkel állt elő. Persze a latinos ritmusok, zenei fordulatok, hatások ez alkalommal is jelen vannak, de most nem a ritmusparádés latin-amerikai zenével. A spanyol nyelv pedig még inkább bensőségesebbé teszi ezeket a dalokat. J-Lo persze már készített spanyol nyelvű felvételeket, főleg a korai lemezein, ez önmagában nem újdonság, ám még soha nem adott ki csak spanyol nyelvű lemezt. Mint mondta, ez volt régi nagy álma. Mindenesetre azt ígéri, idén még lesz tőle angol nyelvű is.

Visszatérve az új CD-re: gyönyörűen megírt, remekül hangszerelt az egész anyag, nem is igen lehet benne hibát találni. Jennifer Lopez hangja is érzéki, szívből jövő, talán itt tudja, ezekkel a számokkal, ezzel a stílussal a legjobban megmutatni énekesi képességeit. A dalok megszólaltatásában is latin zenészek működtek közre. Férje, Marc Anthony is jelen van, nem csak producerként és mint inspiráló társként, hanem közösen is éneklik el a Por Arriesgaros című dalt. De itt van a jól ismert Estefano és Julio Reyez, illetve ismert kolumbiai zenészek is játszanak az albumon, sőt, a kedvelt London Symphony Orchestra is beszáll a zenei munkákba. Elmondható, hogy J-Lo egységes, erős, érett anyaggal állt ki most a közönség és hallgatóság színe elé, aminek értékét csak külön emeli a spanyol nyelvű éneklés.

Egyébként, ha már az értékeknél tartunk: nagyon szép a CD-kiadvány egész megjelenése a gyönyörű, művészi fotókkal, amelyeket Tony Duran készített az énekesnőről. Az album már hatalmas siker, több országban listavezető vagy ott van az albumlisták előkelő helyén, akárcsak a róla kimásolt kislemezdal, a Qué Hiciste, és ez máris minden várakozást felülmúl. Megérdemelten! (Jennifer Lopez: Como Ama Una Mujer. Kiadó: Sony-BMG)

Számlista:
1.        Qué Hiciste
2.        Me Haces Falta
3.        Como Ama Una Mujer
4.        Te Voy A Querer
5.        Porque Te Marchas
6.        Por Arriesgarnos
7.        Tú
8.        Amarte Es Todo
9.        Apresúrate
10.      Sola
11.      Adiós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!