Hírek

2007.05.25. 19:36

Fidesz: le kell állítani a cégek privatizációját

A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy állítsa le a stratégiai magyar cégek privatizációját. Ezt Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke jelentette ki egy pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

BAMA

A Pénzügyminisztérium honlapján május 16-án közzétett vagyontörvény-módosítás tervezete szerint többek között értékesíthető lesz a Szerencsejáték Zrt., a Regionális Fejlesztési Holding Zrt., a Nemzeti Tankönyvkiadó és a Nemzeti Színház Zrt. is. Varga Mihály leszögezte: ebben a helyzetben a Fidesz szerint nem értékesíteni kell, hanem a vagyongazdálkodás olyan eszközeit használni, amelyek esetleg még gyarapíthatják is az állami vagyon körét.

A kormányszóvivői iroda tegnap így reagált az ellenzéki politikus bírálatára: a meghozandó törvénynek köszönhetően változhat a tartós állami tulajdonú társaságok listája is, mert egyes vállalatok esetében nincs olyan érv, ami miatt hosszú távon, akár 10-20 éven keresztül állami tulajdonban kéne azokat tartani. A közleményben az áll: ez azonban csupán elméleti lehetőséget, nem pedig privatizációt jelent. Az állami vagyonról szóló törvényről a végsőt döntést az Országgyűlés fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!