Hírek

2007.05.26. 19:05

Gyermeke ügyei miatt távozott a diplomata

Már elhagyta Washingtont az a magyar diplomata, akit amerikai kérésre rendeltek vissza. Bognár Sándor kulturális attasé hazaküldését azzal indokolták, hogy a család kinttartózkodása nemzetbiztonsági kockázatot jelent az USA számára.

BAMA

Kiszivárgott információk szerint a diplomata gyermekét több lopási üggyel hozták összefüggésbe washingtoni rendőrök. A legutóbbi eset pedig az volt, amikor a fia összetört egy diplomáciai rendszámú autót, amelyben a rendőrök kis mennyiségű marihuánát találtak. Simonyi András washingtoni nagykövet az érintett nevének említése nélkül csak annyit mondott: valóban történt egy ilyen sajnálatos eset. Az viszont nem befolyásolta a kétoldalú kapcsolatokat – tette hozzá.

A nagykövet elmondta: gyors és korrekt megoldás született Washington és Budapest között mind az érintett család, mind a kétoldalú kapcsolatok szempontjából. Simonyi András hangsúlyozta: a nagykövetség munkájában kiemelt terület a kulturális tevékenység, központi szereplő a kulturális tanácsos. Ezért nagyon fontos, hogy erre a posztra mindig olyan személyek kerüljenek, akik lelkesedéssel végzik munkájukat és Magyarországot a legjobban tudják képviselni – tette hozzá.

A szeptemberben kinevezett magyar diplomata egyelőre nem pályázott meg újabb nagykövetségi állást, a Külügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy jelenleg betegállományban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!