Sport

2007.05.28. 10:29

A Fradi nyerte a női kézilabda bajnokságot

A Népligetben játszotta a Ferencváros és a Győri ETO a női kézilabda-bajnokság első helyét eldöntő rangadót. A képlet egyszerű volt, ha győz a Fradi, bajnok, ellenben minden más eredmény esetén a győri játékosok nyakába akasztják az aranyérmet.

SZOLJON

Az első félidőben fej-fej melletti nagy csatát láthatott a több, mint két ezer főnyi publikum. Az érdeklődésre jellemző, hogy elővételben elkelt minden jegy a derbire. A hazaiktól Tóth Tímea és az épp Győrbe készülő Mravikova, a vendégektől pedig Görbicz és Kovacsicz ontotta a gólokat az első félidőben, melynek 17-18 lett a vége. A szünet után robbantott az ETO, ugyanis Görbicz remek irányító és gólerős játékával 25-30-ra alakult az állás. Már-már úgy tűnt, hogy győriek nyakába kerül az aranyérem. A hazaiak azonban összekapták magukat, és az 56. percben befogták vendégeiket, 34-34. A végjáték hihetetlen jeleneteket és pokoli izgalmakat hozott. A Fradi két szerzett labdából két gólt lőtt, 37-35. Görbicz hetesből szépített, és már csak 14 másodperc volt hátra. A kapkodó hazaiak eladták a labdát a szerb válogatott Dokics pedig egy védővel a nyakán megindult a Fradi kapuja felé. A védő gyötörte, de végül a győri játékos a bal oldalról hét méterről aránylag tisztán lőhette el a labdát. Dokics lövése azonban a bal kapufa belső éléről kifelé pattant. Így a Fradi nyert 37-36-ra, és ezzel egyetemben megnyerte a bajnoki címet.
 A Győr csak saját magát okolhatja a bajnoki cím elvesztése miatt, a rutinos embereket, köztük tíz válogatottat felvonultató csapatnak ilyen szarvas hibákat nem szabad vétenie. A Ferencváros némi szerencsével, de megérdemelten nyert. Németh András tanítványa hittek a sikerben, és megszolgálták azt a fergetes ünneplést, amit kaptak szurkolóiktól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!