Hírek

2007.05.28. 17:51

Milliós esély a jó ügyeknek

Hátrányos helyzetű embertársainkat segítő kutyák kiképzése, drogfüggő gyerekek rehabilitációja, fogyatékos fiatalok előadása és természetvédelem. Az Ügy című műsor e témákban várja a nézők szavazatait.

Csontos Tibor

Ismét négy fontos társadalmi ügyet mutat be a TV2 Az ügy című műsora, amelynek nézői segíthetik a műsorfolyamban bemutatott alapítványokat. A legtöbb nézői szavazatot szerzett civil szervezet megkaphatja a felajánlott többmilliós támogatást.

Rászorultakat segítő műsorában Kandász Andrea szerkesztő-műsorvezető ezúttal is négy nonprofit szervezet megsegítésére kéri a nézőket. „Az egyik a Kutyával az Emberért Alapítvány, amely kerekes székesek számára is képez kutyákat – mondja. – E műsor egyik főszereplője Plüsi kutya és 18 éves gazdája, Viki, aki ma már nem szorul senki segítségére, hiszen Plüsi mindenben támogatja.” Szerepel a sorozatban a Vándorok a Viharban Alapítvány bemutatása is, amelynek önkéntesei egy Pest közeli tanyán igyekeznek gyógyulási esélyt nyújtani drogos és antiszociális fiataloknak.

A debreceni Muzsikáló Egészség Alapítvány látásukban fogyatékkal élő gyerekek zenei oktatásával foglalkozik. A diákok éppen a Félőlény című musical létrehozásán dolgoznak, e gyerekek ugyanúgy énekelnek főszerepeket, ahogyan az egészségesek. Kandász Andrea megjegyzi, hogy a látásukban fogyatékkal élő gyerekek hangszeres oktatásához speciális körülmények, tanárok és módszerek szükségesek, ezért tanításuk is pénzigényesebb. Nem véletlenül szerepel ez az alapítvány is Az ügy sorozat egyik epizódjában. A negyedik Az Ügy-téma az Ócsai Madárvárta Alapítvány tevékenysége.

Nemrégiben leégett az alapítvány oktatóháza, ahol a gyerekeket játékosan tanították a természet, a madarak védelmének fontosságára. Most azonban pénz kell ahhoz, hogy újjáépítsék a gyerekek nyári táborozására alkalmas épületet. A nézők a filmben számtalan figyelemre méltó mondatot hallanak a szakemberektől az emberiség jövőjével kapcsolatban. A madarak költözési szokásainak változása, egyes madárfajok egyedszámának csökkenése bajt sejtet. Ezért a műsorvezető szerint aki az oktatóház mellé áll, nemcsak a madarak, hanem az ember védelmét is támogatja.

Kandász Andrea, a sokoldalú műsorvezető

SZÜLETETT: 1967. március 18.

MUNKAHELY: MTM-SBS TV2 Rt., Kandi Európa Televíziós Akadémia

ISKOLA: Zrínyi Miklós Gimnázium, JPTE, ELTE, Lomonoszov TE Moszkva

HOBBI: mozi, színház, könyvek, nagy beszélgetések, hegymászás, síelés, utazás, kalandozás, autók, zongora, gitár, tánc, írás

FŐBB MŰSORAI: Szülőszoba, Kalandjárat, Az ügy

MUNKAHELY: MTM-SBS TV2 Rt., Kandi Európa Televíziós Akadémia

ISKOLA: Zrínyi Miklós Gimnázium, JPTE, ELTE, Lomonoszov TE Moszkva

HOBBI: mozi, színház, könyvek, nagy beszélgetések, hegymászás, síelés, utazás, kalandozás, autók, zongora, gitár, tánc, írás

FŐBB MŰSORAI: Szülőszoba, Kalandjárat, Az ügy A televíziós fontosnak tartja a kiállást az igazán fontos ügyekért -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!