Sport

2007.05.29. 12:10

Folláth Vivien második lett a maratoni ob-n

A Szolnoki KKK ifjú kajakos hölgye, Folláth Vivien másodikként ért célba a Győrben megrendezett kajak-kenu maratoni országos bajnokságon.

SZOLJON

Salga István és Csay Renáta révén hazai sikerek születtek a győri maratoni  kajak-kenu országos bajnokságon a kajakosok versenyében. A férfiaknál 36, míg a hölgyeknél 28 km volt a penzum. Nem okozott csalódást Folláth Vivien sem, a Szolnoki KKK versenyzője a második helyen ért célba, így biztos Eb utazó lesz. Kenuban Györe Attila nyert, miután a címvédő Csabai Edvin nevezett ugyan, de engedélyt kapott arra, hogy kihagyja ezt a számot. Az ob-n 57 egyesület 1713 versenyzője áll rajthoz. A tervek  szerint az első és második helyezettek indulhatnak a trencséni  Európa-bajnokságon. Borsodi Géza maratoni szakágvezető elmondta, a  szombati páros számok után dönt az utazó csapat összeállításáról.
Természetesen az utánpótlás legjobbjai is vízre tették hajóikat. A Szolnoki Mezőgép KKK fiataljai közül a Halla Marcell–Fábi Dávid az első, a Balázs Brigitta–Erdős Krisztina a második, Katrinecz Virág–Kanizsa Gabriella páros az ötödik helyen végzett. Egyéniben
Tamási Ádám negyedik, míg Katrinecz Rita ötödik lett korcsoportjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!