Jogerős ítélet

2024.02.13. 13:21

Hosszú börtönévek várnak az élettársa 12 éves kislányát megrontó kisújszállási férfira

Négy év után elnyeri büntetését a szexuális visszaélést elkövető kisújszállási férfi, hiába fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen, másodfokon is elítélték.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 38 éves, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2020 tavaszán – kihasználva a gyermek érzéseit és azt, hogy kettesben maradhatott vele – annak beleegyezésével, két alkalommal közösült élettársa 12 éves kislányával Kisújszálláson.

Az ügyben 2021. augusztus 2-án emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság hét tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2023. március 22-én ítéletet hozott.

A vádlottat, aki mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését, folytatólagosan, hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Emellett végleges hatállyal eltiltotta mindazon foglalkozások gyakorlásától, illetőleg egyéb olyan tevékenységek folytatásától, melynek kapcsán 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, vagy ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban állna.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentés, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban fejeződött be jogerősen.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék 2024. február 5-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta – tájékoztatott a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában