Évekre lecsukták

2024.02.27. 19:55

Molotov-koktélt dobott egy házra egy férfi Jászapátin, majd feltört egy autót és biciklit is lopott

A többszörös visszaeső férfit magánlaksértés és lopás bűntette, valamint garázdaság és lopás vétsége miatt 4 év és 7 hónap fegyházbüntetésre ítélték.

Mészáros Géza

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a többszörösen büntetett előéletű, 30 éves férfinak a büntetőügye, aki 2021 júniusa és szeptembere között éjjelente a legkülönfélébb módokon keserítette meg több jászapáti lakos életét. A történtekről a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

Man,Attack,With,Molotov,Cocktail,In,Public,Area
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Júniusban egy családi házba próbált meg bejutni. Átmászott a kerítésen, majd addig dörömbölt ittasan a bejárati ajtón, hogy betört annak kis ablaka. Szeptember elején egy üvegbe rongyot dugott, meggyújtotta, majd egy másik jászapáti házhoz vágta, amivel tüzet ugyan nem okozott, de betörte az egyik ablakot. Egy héttel később feltört egy utcán parkoló autót, amiből minden értéket magával vitt. Újabb egy hétre rá pedig ismét egy családi ház udvarába ment be, ahonnan egy kerékpárral távozott.

Az ügyben 2022. június 3-án emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság három tárgyalást tartott. Az utolsón, tavaly június 14-én ítéletet hozott. A férfit, mint többszörös visszaesőt, magánlaksértés, valamint garázdaság és lopás miatt 4 év és 7 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen a lopási cselekmények alóli felmentés, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék közelmúltban meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában