Nyílt nap

2024.05.17. 10:04

Gyermeknapon tárják ki kapuikat a jászkunsági tűzoltóságok

Idén május 26-án, azaz a hónap utolsó vasárnapján várják a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok azokat a családokat, melyek szívesen barangolnának a tűzoltólaktanyák szertárkapuin belül. A gyermeknaphoz kapcsolódva tehát országszerte kitárják kapuikat a tűzoltó parancsnokságok.

Pakainé Pusztai Nóra

Sokak számára ismerős rendezvény a Nyitott szertárkapuk programsorozat. Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a gyermeknaphoz kapcsolódó eseményt rendszerint országszerte nagy várakozás előzi meg.

gyermeknap, tűzoltóság
A gyermeknaphoz kapcsolódó eseményt rendszerint országszerte nagy várakozás előzi meg
Forrás: JNSZ VMKI

– A látogatókat délelőtt tíz és délután négy óra között fogadják a laktanyák. A fővárosi és vidéki tematikus múzeumok, emlékszobák és kiállítóhelyek is várják az érdeklődőket, akik játékos keretek között szerezhetnek információkat a katasztrófavédelem tevékenységéről, a tűzoltók hétköznapjairól, és nem utolsó sorban arról, mi mindent tehetnek saját biztonságuk érdekében – közölte.

A legkülönfélébb korosztályokra szabott programelemek között filmvetítés, interaktív kérdőív, próbariasztás, eszközbemutató és a szerek, felszerelések megtekintése is szerepel.

A látogatható laktanyák jegyzéke a katasztrófavédelem honlapján olvasható. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében egyebek mellett Karcag, Kunszentmárton, Szolnok, Tiszafüred, Mezőtúr és Jászberény hivatásos tűzoltói várják az érdeklődőket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában