Vádat emelhetnek ellene

2024.05.03. 15:30

Idős embert rabolt ki és bántalmazott egy agresszív férfi Szolnokon

Fényes nappal rabolta ki idős áldozatát egy agresszív férfi Szolnokon. A nyáron történt bűncselekmény vizsgálata lezárult...

Rimóczi Ágnes

Cigarettát kért és kapott egy férfi egy szolnoki téren. Köszönetképpen megtámadta az őt kisegítő idős férfit. Az esetről korábban hírportálunkon is beszámoltunk. 

bántalmazás, férfi, szolnok
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

– Egy érpataki férfi Szolnok egyik terén tavaly augusztus 11-én cigarettát kért és kapott egy ott várakozó, idős helyi lakostól. A férfi viselkedése egyik pillanatról a másikra megváltozott: a sértettet többször ököllel megütötte, fojtogatta, elvette a karóráját és a mobiltelefonját. Ezt követően az agresszív férfi karjánál fogva elrángatta őt egy kínai üzletbe, ahol vásároltatott magának egy pár cipőt, zoknit és egy pólót. A sértett félelmében átadta a bankkártyáját a rablónak, aki egy dohányboltban cigarettát és szeszes italt vett magának – számolt be az eset részleteiről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Az idős férfi – amint kiszabadult az ismeretlen folyamatos karszorításából – értesítette a rendőrséget. Az egyenruhások elfogták, előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki a 27 éves férfit – tették hozzá az illetékesek. Kiderült: a férfi mindent tagadott annak ellenére, hogy a nyomozók lefoglalták tőle a korábban vásárolt pólót, cipőt, zoknit, karórát, a dohányterméket és az el nem fogyasztott szeszes italokat. Az elkövető a vádemelési javaslat idején is letartóztatását tölti egy büntetés-végrehajtási intézetben.

– A nyomozó hatóság befejezte a bűnügy vizsgálatát. Rablás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, zsarolás bűntett és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel megvalósított csalás miatt vádemelést javasolnak, ezért az iratokat megküldték az ügyészségnek – mondták el új információként a vármegyei rendőrség illetékesei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában