GALÉRIÁVAL

2019.03.08. 13:56

A jótékonysági divatbemutató bevételét a gyermekosztálynak adják

Közel kétszázezer forint adomány gyűlt össze azon a jótékonysági divatbemutatón, amit szerda este rendeztek meg a városháza dísztermében.

Czakó Nóra

Telt ház előtt mutatták be a pályázat nyertes alkotásait.

Fotó: Mészáros János

A ruhák többsége a Szolnoki Szolgáltatási SzC Ruhaipari Középiskolája és Általános Iskolája tanműhelyében készült. Emellett az intézményhez kötődő partnerek, például volt tanulók is felvonultatták ruhakölteményeiket.

A kifutón megelevenedett az ötvenes évek divatja, de estélyi és menyasszonyi ruhákat is láthatott a szép számú közönség.

Az iskola „Tervezd meg! Mi elkészítjük” divatrajzpályázatán arany minősítést szerzett alkotásokat is megvarrták a tanműhelyben a bemutatóra. A tizenhárom általános iskolás diák most először pillanthatta meg az általa megálmodott ruhát teljes életnagyságban.

Az összegyűlt 190 930 forintot jövő szerdán adják majd át a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gyermekosztálya „Gyermekeink egészségéért” Alapítványa számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában