Szolnok

2019.06.27. 11:26

Korszerű vérvételi helyet adtak át a Hetényi Géza Kórházban

Júliustól a hétemeletes épület földszintjén, a CT- és az MR-vizsgálatok korábbi területén veszik le a vért a Hetényi Géza kórházban.

Molnár-Révész Erika

Dr. Bene Ildikó megbízott főigazgató (balról a második) és Szalay Ferenc polgármester is az együttműködést méltatta.

Fotó: Mészáros János

A klimatizált váróval, új eszközökkel és számítógépekkel felszerelt helyiségeket az önkormányzat tavaly adományozott ötmillió forintos támogatásából és a kórház saját forrásából alakították ki.

– Hálásak vagyunk a városnak, hiszen mind a betegeink, mind a munkatársaink számára a korábbinál jóval komfortosabb környezetben, modern, kulturált helyiségekben történhetnek majd a vérvételek. A korábbi vérvételi helyeink, melyek a másik épületünkben, egy szűk folyosón működtek, megszűnnek – mondta a tegnapi átadón dr. Bene Ildikó, a kórház megbízott főigazgatója.

Dr. Bene Ildikó megbízott főigazgató (középen) és Szalay Ferenc polgármester is az együttműködést méltatta.
Fotó: Mészáros János

– Köszönet jár az egészségügyben dolgozóknak, hiszen komoly, színvonalas munkát végeznek. Kiváló az együttműködés a kórház és a város között, ezt az öt-tíz millió forint körüli támogatási összeget később is garantálni tudjuk – hangsúlyozta az eseményen Szalay Ferenc polgármester.

A kórházban naponta kétszázhatvan betegtől vesznek vért, és összesen ezerkétszáz vérmintát vizsgálnak meg, melyek a megye különböző településeiről érkeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában