Galériával frissítve

2020.06.05. 07:00

Összeszerelik a különleges stégrendszert Füreden

Még tavaly vásárolt az önkormányzat egy új, össze- és szétszerelhető mobil stégrendszert a szabadstrand felújítását és átépítését szolgáló beruházás keretében.

Ujvári László

Már dolgoznak a szakemberek a füredi szabadstrandon

Fotó: Ujvári László

Akkor még csak egyfajta próbaüzemként szerelték össze, az elmúlt héten azonban már a nyári szezonra készülve kerültek elő a stégrendszer elemei.

– Folyamatban van a fürdőhely nyitásához szükséges engedélyek beszerzése, jelenleg is zajlanak a hatósági bejárások – mondta hírportálunk kérdésére válaszolva Lendvay Imre, a szabadstrandot üzemeltető Tisza-Víz Kft. ügyvezetője. – A strand nyitását június közepén tervezzük – árulta el.

Ebben a pillanatban is gőzerővel zajlik a szabadstrand átépítése, a nyitáshoz például megfelelő számú mobil szaniterkonténer telepítése szükséges. Ezek várhatóan június 5-én érkeznek. A nyitás feltétele még ideiglenes raktárak, elsősegélynyújtó-hely, valamint személyzeti öltöző telepítése.

Már dolgoznak a szakemberek a füredi szabadstrandon
Fotó: Ujvári László

– A vízpartot folyamatosan takarítjuk, tiltó- és szabályozó táblákat helyezünk ki, emellett építjük a tiszafüredi nyár valószínűsíthetően legnagyobb attrakcióját, a mobil stégrendszert – magyarázta.

Egy héttel ezelőtt kezdték a stégelemek vízre helyezését és összeszerelését. Mivel egy teljesen új konstrukcióról van szó, hosszú ideig tart a stégrendszer összeállítása. Tíz ember dolgozik rajta többnyire kézi erővel, mert gépesíteni nem lehet a munkafolyamatokat.

A koronavírus-járvány miatt fokozott óvintézkedések betartása szükséges.

– Elsősorban a strandolók és a parton tartózkodók közötti megfelelő távolságra, a mosdók és öltözők fertőtlenítésére, valamint megfelelő számú kézfertőtlenítő-pont biztosítására kell nagy hangsúlyt fektetni – részletezte Lendvay Imre.

Jelenleg is folyamatos a szabadvízi strand megújítása, épül a multifunkciós sportpálya, elkészült az új kondipark. A Tiszafüredi Szabadstrand összesen mintegy félmilliárd forintból újul meg. Az említett fejlesztések mellett új fogadóépület, szociális helyiségek és raktár is épül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában