Galériával

2023.05.14. 11:25

Fesztivállal zárult a pálinkamustra Karcagon – videóval

Három napon át különféle programok kapcsolódtak a pálinkához Karcagon.

Daróczi Erzsébet

A fesztiválon Opitz Barbara is fellépett

Fotó: Daróczi Erzsébet

Szerdától Karcag adott otthont az idei Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenynek, mely Kecel, Budapest, Mezőkövesd, Esztergom, Komárom, Sümeg, Miskolc, Nyíregyháza és Körmend után érkezett a Nagykunság fővárosába. Péntek estére kiderült, hogy a közel negyven kereskedelmi főzde által benevezett, több mint 320 forgalomba szánt, Nébih által már bevizsgált pálinka közül melyik lett az idei év győztes, ország 2023-as pálinkája, kik kaptak arany ezüst és bronz minősítést. A díjakat június 29-én az Országházban adják át.

Amíg a szakmai bírálat zajlott, addig a városban három napon át különféle programok kapcsolódtak a pálinkához, szombaton pedig a Múzeumparkban Pálinkafesztivált rendeztek, ahol a kulturális, kézműves, gyerekprogramok mellett több neves pálinkaház kínálta italát a karcagiaknak.

A fesztivált dr. Temesváry Tamás, a Karcagért Közalapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter és Szepesi Tibor polgármester nyitotta meg. Ezt követően fellépett a karcagi Pántlika néptánccsoport, a Dalma Dance Club, a Márkus Ica Hagyományőrző Népdal és Nótakör tagjai, az Éneklő szakácsok, a pécsi Daneil Speer Brass fúvósegyüttes, a Fásy mulató művészei, a napot a Diamond Exclusive partyzenakar műsora zárta. 

Aki a pálinka mellé hungarikum birkapörköltet, kürtőskalácsot, óriás palacsintát vagy főtt kukoricát szeretett volna, arra is volt lehetősége, éppúgy mint korhű, múlt századi berendezett konyhában családi fotózásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában