Programajánló

2023.09.12. 17:32

Folyékonyan is jól esik a cseresznye: pálinkanapot rendeznek Nagykörűben

Újra a cseresznye lesz főszerepben Nagykörűben a szeptember 16-17-én. A Tisza-parti településen ezúttal pálinka formájában jelenik meg leginkább a híres ropogós gyümölcs. Két napos rendezvényre várják az érdeklődőket.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Szeptember 16-án és 17-én ismét változatos programokkal várják a Nagykörűbe érkezőket és a helyieket. A Nagykörűi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület szervezésében ekkor tartják a nagykörűi cseresznyepálinka ünnepnapját.

A program szeptember 16-án reggel 9 órakor kezdődik majd a piactér szomszédságában az alapítványi ház udvarán, ahol a bogrács partyra jelentkezett öt fős főzőcsapatok kezdik „versenyműveik” előkészítését és elkészítését. A versenyen bármilyen alapanyagból, de csakis bográcsban lehet főzni. Az ételeket szakértő zsűri rangsorolja és az első három helyezettet díjazzák. Eredményhirdetés délután négy órakor lesz. Ekkor nyit a piactéren a vásár, ahol este hatkor pálinka felismerő versenyt is rendeznek. A zenés, hangulatos vásári forgatagban ezúttal is széles étel-ital választékkal, remek helyi termékekkel és csodás hangulattal várják a vendégeket.

Szeptember 17-én vasárnap reggel kilenctől pedig frissen készült reggelivel, és sok-sok remek helyi termékkel, majd déltájban finom ebéddel kínálják a Pálinkás Körűi Piacra látogatókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában